Žaga Benedičič

Benedičič d.o.o.
Martinj Vrh 11
4228 Železniki
tel.: 041 552 416

Ponudba

Les za ostrešja. Leseni tramovi, deske, letve …
Lastna dostava.

Odkup lesa nestandardnih dolžin.

Info

Več informacij glede certificiranja; lesna industrija na sejmišču

Les za ostrešje je pomemben statični element zgradbe. Arhitekt ob pravilnem izračunu z upoštevanjem vseh pogojev stavbe, predvidi vse dimenzije, tako da je les za ostrešje optimelne dimenzije, nosilnosti in kvalitete.
Les za ostrešje vam izdelamo po predvidenem popisu arhitekta. Priporočamo, da popis pokažete še svojemu tesarju, ki bo znal oceniti, če potrebuje še kakšen dodatek za lažje delo.
Tako bo les za ostrešje vaše hiše optimalen, kakovosten in s čim manj odpadka.

Les za ostrešje vam dostavimo z ustreznim zahtevanim certifikatom.

Statika

Najenostavnejša oblika konstrukcije je en trikotnik. Ta vrsta paličja se kaže v okvirju strehe, ki jo sestavljajo špirovci in stropniki, in v drugih mehanskih konstrukcijah, kot so kolesa in letala. Zaradi stabilnosti te oblike in metode analiz, ki se uporabljajo za izračun sil, ki delujejo v njem. Okvirji so v celoti sestavljeni iz trikotnikov, ki so znani kot preprosto paličje. Preprosto paličje je pogosto opredeljeno bolj restriktivno, saj je lahko izvedeno z zaporednim dodajanjem parov členov, vsak povezan z dvema obstoječima zgloboma in drug na drugega. Tradicionalna diamantna oblika okvirja dvokolesa, ki uporablja dva nasprotna trikotnika, je primer preproste konstrukcije.

Ploskovno paličje leži v eni ravnini. Običajno se uporablja v parih, da tvori streho in most.

Globina konstrukcije ali višina med zgornjo in spodnjo palico je tisto, kar daje učinkovito strukturno obliko. Običajen nosilec ali gred enake nosilnosti bi bil precej težji in dražji v primerjavi s paličjem.

Obstajata dve osnovni vrsti paličja:

Dvokapno paličje ali enostavno paličje se odlikuje po trikotni obliki. Najpogosteje se uporablja za strešne konstrukcije. Pogoste tipe paličja poimenujejo tudi glede na njihovo mrežno konfiguracijo. Velikost tramov in mrežno konfiguracijo določijo glede na razpon, obremenitev in razmik.
Paličje z vzporednimi nosilci ali plosko paličje je dobilo ime po vzporednih zgornjih in spodnjih nosilcih. Pogosto se ga uporablja za stropne konstrukcije.
Kombinacija obeh je porezano paličje, uporabljeno v čopu strešne konstrukcije. S kovinsko ploščo povezan les paličja je ostrešje ali strop, katerega lesni elementi so povezani s povezovalnimi kovinskimi ploščami.

 vir: vikipedija

Kakovostni Les za Ostrešje, Letve, in Tramove z Potrebnimi Certifikati

Ostrešje, Letve in Tramovi: Temelj Stabilnosti in Varnosti

Kakovosten les za varno in trajno gradnjo

Vsi potrebni certifikati

V gradbeništvu je izbira pravega lesa ključnega pomena za zagotavljanje trdnosti, stabilnosti in trajnosti konstrukcij. Pri podjetju [Ime Podjetja] smo specializirani za izdelavo visokokakovostnega lesa za ostrešje, letve in tramove. Naši izdelki so skrbno izbrani in obdelani ter prihajajo s potrebnimi certifikati, ki zagotavljajo kakovost in varnost vaše gradnje.

Les za Ostrešje

Izjemna Stabilnost in Trajnost z Lesom za Ostrešje od podjetja Benedičič d.o.o. (Žaga Benedičič)

Pri gradnji strehe je ključnega pomena izbrati pravi les za ostrešje. Naš les za ostrešje je skrbno izbran, sušen in obdelan, da zagotavlja izjemno stabilnost in trajnost vaše strehe. Z našim lesom boste lahko gradili strehe, ki bodo zdržale preizkušnje časa in vremenskih vplivov.

Visokokakovosten les za trajne strehe

Ne glede na to, ali gradite stanovanjsko hišo, komercialno stavbo ali kateri koli drug projekt, bo naš visokokakovosten les za ostrešje zagotovil, da bo vaša streha trdna in zanesljiva. Uporabljamo le najboljši les, ki je odporen proti razpadanju in škodljivcem.

Certifikat Kakovosti za Vašo Varnost

Pri podjetju Benedičič d.o.o. (Žaga Benedičič) se zavedamo pomena varnosti pri gradnji. Vsi naši izdelki so certificirani, kar pomeni, da izpolnjujejo stroge standarde kakovosti. S tem certifikatom lahko gradite z zaupanjem, saj vemo, da je vaša streha varna in zanesljiva.

Lesene Letve

Natančno Izdelane Lesene Letve za Popolno Zaključno Obdelavo

Lesene letve so ključne pri končni obdelavi vaše gradnje. Naše lesene letve so natančno izdelane in obdelane, da zagotavljajo popolno zaključno obdelavo. S tem boste dosegli estetsko privlačen videz in dolgotrajno trajnost vaše konstrukcije.

Izberite Lesene Letve za Eleganten Zaključek

Ne glede na to, ali gre za zaključek notranjih prostorov ali zunanjih fasad, naše lesene letve bodo poskrbele za eleganten videz vašega projekta. Naš les je naravno privlačen in se odlično prilega različnim arhitekturnim slogom.

Certificirane Lesene Letve

Varnost in kakovost sta na prvem mestu pri podjetju Benedičič d.o.o. (Žaga Benedičič). Naše lesene letve in tramovi so certificirani in izpolnjujejo najstrožje standarde. Z našimi izdelki boste lahko zaključili svojo gradnjo brez skrbi in s popolnim zaupanjem.

Tramovi

Močni in Trajni Tramovi za Vse Gradbene Potrebe

Tramovi so osnovna struktura pri gradnji in zagotavljajo trdnost vaših objektov. Naši tramovi so močni, trdni in izjemno odporni na obremenitve. Z našimi tramovi boste lahko gradili stabilne in zanesljive konstrukcije.

Izberite Trajnostne Tramove za Okolju Prijazno Gradnjo

Pri podjetju Benedičič d.o.o. (Žaga Benedičič) smo zavezani k trajnostni gradnji. Naši tramovi so izdelani iz lesa, pridobljenega iz obnovljivih virov, kar pomeni, da boste lahko prispevali k ohranjanju okolja.

Certifikati Za Vašo Varnost in Zanesljivost

Vsak tram, ki ga izdelamo, je podvržen strogemu nadzoru kakovosti in certifikaciji. Vaša varnost je naša prednostna naloga, zato boste z našimi tramovi gradili varne in zanesljive objekte.

Zaključek

Pri podjetju Benedičič d.o.o. (Žaga Benedičič) smo ponosni na svojo predanost kakovosti, varnosti in trajnosti. Naš les za ostrešje, lesene letve in tramovi so izdelani z največjo skrbnostjo in izpolnjujejo najvišje standarde v industriji gradbeništva. Z našimi potrebnimi certifikati boste lahko gradili z zaupanjem, vedoč, da je vaša gradnja varna in trpežna.

Ne glede na vaše gradbene potrebe, smo tu, da vam zagotovimo kakovosten les in podporo, ki jo potrebujete. Kontaktirajte nas danes in nam dovolite, da vam pomagamo pri vašem naslednjem gradbenem projektu. Vaša gradnja je naša skrbnost, vaša varnost pa naša prednostna naloga.